Då pandemin slog till i 2020 fick vi tänka om och plötsligt fanns det hål i schemat att göra det vi pratat om så länge - Att skriva boken vi ville använda som fundament för vårt arbete i stället för att behöva skapa pärmar med presentations och arbetsmaterial varje gång vi skulle hålla kurs i förändringsarbete. Det blev inte bara én men tre böcker.
Här finns en kunskapsbok i 13 kapitel, varannat skrivit av Frida och varannan skrivit av Charlotte. Vi går igenom allt från mathistoria, över belöningskänlig hjärna, till matplanering, att förstå sina triggers, stresskartläggning, känslohantering och till att diskutera hur dina vanor kan byggas om.
Vi skapade en tillhörande arbetsbok som ett levande dokument. Detta är en pdf som du kan ladda ner gratis - både på svenska och på engelska om du skulle behöva det. Här jobbar du kapitel för kapitel igenom frågeställningar relaterade till kapitlets tema och kartlägger dig själv till att hitta lösningar som fungerar för just dig. Ingen resa är den andra lik.
Vår receptsamling blev stor och förtjänade sin egen fokus. Här hittar du en kokbok utan dessert och med minimalt med bilder. god mat utan socker helt enkelt
Sommaren 2024 avslutade Charlotte sin Fil. Kand inom hälsovetenskap med att skriva en C-uppsats om semaglutid och craving. Denna finns publicerad i original på svenska såväl som på engelska på DIVA och du kan hitta den här
Den 28 september 2022 publicerades vår medförfattade artikel: "Low carbohydrate and psychoeducational programs show promise for the treatment of ultra-processed food addiction" i Frontiers in Psychiatry. Artikeln presenterar våra initiala resultat från utvärderingen av det 12-veckors psykoedukativa program som du även blir mer bekant med i utbildning till beroendeterapeut på Know Addiction Academy .