Välkommen till våra föreläsningar 

Hälsoföreläsningar på ditt företag eller vid arrangemang i din förening?

Idag finns det stor fokus på fysisk och mental hälsa i samhället såväl som på arbetsplatserna och vi kommer gärna till ditt företag eller din förening (virtuellt eller fysiskt) och föreläser. Vi föreläser runtom i Sverige och anpassar såklart föreläsningarna efter syfte och målgrupp.

Alla föreläsningar går även att streama via Zoom, Teams eller andra mötesverktyg ni använder.

Grunden kommer alltid baseras på evolution, biokemi, näringsfysiologi och artegen kost och livsstil 

Kontakta oss gärna för offert och diskussion kring upplägg som passar just er

Förslag till föreläsningar

Med relativt enkla verktyg kan hela avdelningen bli piggare, gladare och effektivare.

Välj den föreläsning som passar er verksamhet bäst.

antingen kommer vi till er eller så sker föreläsningen online.


Vi vill gärna äta nyttigt, röra på oss, andas rätt, prestera på jobbet, hinna med barnens aktiviteter. Listan kan göras lång och ofta väljer vi bort oss själva till förmån för annat. Problem kring trötthet, vikt, nedstämdhet, värk och dåligt fokus tillhör mångas vardag och kommer ofta från stress och svängande blodsocker.

Lär er hur hälsan kan påverkas positivt genom att ha ett jämt blodsocker och få tips på enkla sätt att få ihop sitt vardagspussel för att även hinna med sig själv.

Tid: 60 minuter

Föreläsare : Frida eller Charlotte

När livet blir för mycket är det väldigt enkelt att stoppa något i munnen, så känns det skönare för stunden. Vi erbjuder praktiska råd och strategier för att hantera stress, starka din mentala hälsa och främja en sund relation till mat.

Gå från att kämpa till att trivas genom att omfamna nya sätt att hantera livets svårigheter. Ni får enkla tips på hur ni kan hantera vardagens stress och den mentala hälsan genom kost, stresshantering och rörelse.

Tid: 60 – 90 minuter

Föreläsare : Charlotte eller Frida

Vi jobbar alla med förändringsarbete. Mycket fokus ligger gärna i yrket och det arbetet vi utför där, men vi glömmer ofta bort att jobba med oss själva och vårt liv den resterande tiden av dygnet.

Hur kommer det sig att – även fast vi VET att vi t.ex borde äta bättre, träna mera, sova mera (och med bättre kvalitet) – så gör vi det inte? Vad är det för faktorer som gör att vi mot bättre vetande ändå gör massor saker i vardagen som på lång sikt kan vara skadliga för oss?

Låt oss ta en titt på varför vi har vanor och rutiner och varför det är så svårt att ändra på. När vi vet det är det mycket lättare att påbörja förändringsarbetet och byta ut dåliga vanor/rutiner med bra.

Vi kommer även att prata om hur vi med enkla knep kan arbeta med att förändra dåliga vanor och bygga nya vanor med uppbyggande friskfaktorer både hemma och på jobbet.

På så sätt kan du hitta motivationen till att må ditt bästa jag, vilket kommer ge positiva effekter både på jobbet och hemma.

Tid: 60 minuter

Föreläsare : Frida eller Charlotte

Det finns väldigt många sätt att må bättre på, men för att kunna göra det behöver vi veta vilka de är. I denna föreläsning berör vi en mängd hälsoområden där alla kan hitta just sina lösningar.

Under föreläsningens gång får varje deltagare möjlighet att individuellt kartlägga sina egna friskfaktorer, så varje individ efteråt kan utgå ifrån sin egen bas att bygga välmående vidare ifrån.

Tid: 90 - 120 minuter

Föreläsare : Frida eller Charlotte

Företag

60-120 min föreläsning 


Timpriser

 • Live på plats; 8000 kr
 • Digital föreläsning, inspelning ingår; 8000 kr
 • Digital föreläsning utan inspelning; 4000 kr
 • Milersättning utanför Linköping 40kr/mil, Övernattning tillkommer om längre bort än 1,5 timmars transporttid enkelväg med bil 

Skolor och Föreningar

60 - 120 min föreläsning


Timpriser

 • Live på plats; 4000 kr
 • Digital föreläsning, inspelning ingår; 4000 kr
 • Digital föreläsning utan inspelning; 2000 kr
 • Milersättning utanför Linköping 40kr/mil, Övernattning tillkommer om längre bort än 1,5 timmars transporttid enkelväg med bil

Hälsoutmaningen

Denna utmaning är till för er som verkligen vill satsa på era medarbetares hälsa. Vi utlovar gott om insikter som möjliggör förbättrad hälsa på arbetsplatsen.

Upplägg 1:  Alla är vi olika, så en hälsoutmaning kan tex vara att vi utför kartläggning av friskfaktorer och att varje deltagare efter det väljer ut den eller de friskfaktorer som är viktigast för hen att jobba med under utmaningsmånaden.

Upplägg 2: Hälsoutmaningen kopplas till aktiviteter på jobbet eller hemma som är gemensamma för alla under utmaningsmånaden. Rörelse, kost, stresshantering eller annat som vi kommer överens om.

Vi tar fram hälsoutmaningen

I samspråk med dig som uppdragsgivare utarbetar vi en hälsoutmaning på företags/gruppnivå

Medarbetarna fyller i en hälsoenkät online

Standardiserat nätbaserat hälsoenkät via Analys.me. Svara på frågor om hälsa, sömn, kost m.m

Föreläsning Live eller online

Frida eller Charlotte föreläsar om överenskommet ämne relevant för just ditt företag/din grupp. Exempel finns i menyn ovan

Hälsoutmaningen

Hälsoutmaningen för gruppen/arbetsplatsen utförs 

Hälsoenkät fyllas i en månad senare

Standardiserat nätbaserat hälsoenkät via Analys.me. Svara på frågor om hälsa, sömn, kost m.m

 60 min föreläsning, uppföljning i grupp

Vilka förbättringar har hänt i gruppen, hur påverkar det på gruppnivå (ej utpekande på individnivå)

Utvärdering av hälsoframgångar

Vi utvärderar i samarbete med uppdragsgivare vilka hälsoframgångar företaget/gruppen gjort

Hälsoutmaningen


Vi kan utföra hälsoutmaningen med föreläsningar på plats eller  eller online.

 •  25 000 kr på plats
 • 15 000 kr online
 • Individuell återkoppling, 1000 kr per person/timme